hotel
hotel
hotel
group bookings
thawte security

Onmiddellijk bevestigde reservaties.
Veilige transacties.
Geen zorgen - Geen verborgen kosten.
visa
Wij aanvaarden krediet transacties via Amex, Visa & Master Card.
 
Parijs Reisinformatie
On-line Transferboekingen
paris

Boek uw Parijs luchthaventransfer in 4 eenvoudige stappen. Selecteer uw luchthaven van aankomst en klik "Volgende>>"


 

Paspoort/visum:
Geldig visum vereist bij allen, met uitzondering van:
a)EU inwoners in bezit van een nationale identiteitskaart
b)Houders van nationale identiteitskaart uitgereikt aan inwoners van Andora, Liechtenstein, Monaco, San Marino en Zwitserland.

Visum moet 3 maand geldig zijn tot na de datum van verblijf. Als inwoner van de V.S. heeft u enkel een geldig paspoort nodig om naar Frankrijk te reizen. Het is verplicht identificatie ten allentijde bij zich te dragen gedurende uw verblijf in Frankrijk.

Telefoon
Publieke telefoons in Frankrijk vereissen een telefoonkaart, te koop in iedere kiosk of postkantoor (La Poste). Het postkantoor is dagelijks open van 9-18 en 8-12 op Zaterdag.

Belangrijke telefoonnummers :
24-uur ambulance: 15
Politie: 17
Brandweer: 18

Bank/Geld/Aankopen
Banken zijn over het algemeen open van 9:00-16:30. De meeste banken zijn gesloten tijdens het weekend (Zaterdag & Zondag) alsook op nationale feestdagen. Er zijn vrij veel nationale feestdagen, plan dus op het voorhand. Reischecks kunnen gewisseld worden in de bank tegen een betere wisselkoers dan de wisselkantoren op de straat of in het hotel.

Betalen voor diensten en goederen is het makkelijkst via kredietkaart. De grotere supermarkten accepteren ze alsook de restaurants en vele handelaren. Visa is het meest aanvaard.

Als u goederen met een waarde hoger dan 200 euro aankoopt, vraag dan om uw BTW kortingsformulier, welke aan de douaneambtenaar kan worden voorgelegd bij het verlaten van het land (luchthaven). Een krediet zal worden verstrekt voor de BTW (TVA in het Frans) schommelend tussen 13-20 procent.

Fooi: Bijna alle restaurants rekenen een 15 percent servicetarief aan op d rekening. Aangeduid als "service compris". Als u werkelijk genoten heeft van deservice en/of maaltijd, dan is een extra fooi gebruikelijk.

Electriciteit
Electriciteit in Frankrijk werkt op 220 volt, 50 toeren AC golf. Als u electrische apparatuur meebrengt heeft u mogelijks een transformeerder en adapter nodig.

Toeristische dienst/ Informatie
Carrousel du Louvre
Place de la Pyramide Inversée
99, rue de Rivoli
75001 Paris

De Museumpas (website: www.museums-of-paris.com) staat u gratis onbeperkte toegang toe tot meer dan 70 musea en monumenten in de regio van Parijs, met inbegrip van de Arc de Triomphe, Nationaal museum van het Louvre, Museum d'Orsay en het Rodin museum.

Nationale Feestdagen

1 Jan Nieuwjaarsdag / ... April Paasmaandag / 1 Mei Dag van de arbeid/ 8 Mei VE Dag / 13 Mei Ascension Dag / 24 Mei Pentecost /14 Juli Bastille Dag / 15 Aug Assumption / 1 Nov Aller Heiligen Dag / 11 Nov Herdenkingsdag / 25 Dec Kerstdag.

Nota: In Frankrijk de maanden Juli en Augustus zijn de maanden wanneer de fransen hun verlof opnemen. Gedurende deze is het dus vrij druk op toeristische locaties, kustgebieden (hoofdzakelijk in het zuiden),...

 

 

 

globe English (Intl Site) Uk flag English (UK) Italy flag Italiano
german flag Deutch austrian flag Deutsch (Österreich) swiss flag Deutsch (Schweiz)
greek flag Ελληνικά netherlands flag Nederlands (NL) belgium flag Nederlands (BE)
romanian flag Romana russian flag Русский
Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Google+