hotel
hotel
hotel
group bookings
thawte security

Onmiddellijk bevestigde reservaties.
Veilige transacties.
Geen zorgen - Geen verborgen kosten.
visa
Wij aanvaarden krediet transacties via Amex, Visa & Master Card.
 
Orly Luchthaventransfer naar Notre Dame
Notre Dame Kathedraal Informatie
paris

Notre Dame van Parijs is gebouwd op exact dezelfde plaats als Parijs' eerste Christelijke kerk "de Saint Etienne basiliek" deze werd op zijn beurt gebouwd op een Romeinse tempel ter ere van Jupiter.

De eerste versie werd gebouwd door Childebert I, koning der Franken in 528, het doel was een "schitterende kerk" te bouwen, in de 10e eeuw was het reeds de kathedraal van Parijs. Bischop Maurice de Sully sloopte dat gebouw in 1160.

book your transfer

De huidige Kathedraal werd gebouwd gedurende regeringsperiode van Lodewijk VII in 1163. Een groot aantal architecten werkten aan het gebouw, een gamma aan stijlen ten gevolg. De bouw aan de Westelijke voorzijde, degene karakteristiek is, begon in 1200. 

Het was tussen 1210 en 1220, als de constructie van het gedeelte met het rosetraam en de grote hallen onder de torens gelegen begon. The towers were completed around 1245, and the cathedral was completed around 1345.

Aan het einde van de 17e eeuw onderging the Kathedraal een groot aantal modificaties en nieuwe extensies werden gebouwd. Op dat moment  werden jammer genoeg de graven en gebrandschilderd glasvensters vernietigd. Ten tijde van de Franse Revolutie, aan het eind van de 18de eeuw, herhaalde de geschiedenis zich en veel van de Kathedraals' schatten werden vernietigd of  gestolen terwijl deze als pakhuis dienst deed.

Vele katholieke godsdienstige gebeurtenissen van nationale betekenis vonden in Notre Dame plaats in de loop der jaren samen met een groot aantal belangrijke historische aangelegenheden.

Een essentieel programma van onderhoud en restauratie  ging van start in 1991 die ongeveer 10 jaar zou duren, maar voortgezet werd in de 21ste eeuw aangezien de restauratie van de oude beeldhouwwerken een uiterst delicate kwestie bleek te zijn.

Enkele van de belangrijkste kenmerken te vinden in de Kathedraal Notre Dame:

-De (West)voorzijde van de Kathedraal heeft twee 69 meter hoge torens.
-De drie deuren op de westzijde
-De toren op het Zuiden huisvest de Kathedraals' beroemde klok " Emmanuel".
-De Grote Gallerij die de torens verbind waar de legendarische gargouilles (chimères) zijn.
-Het rozetvenster
-De Koningsgallerij

Gebochelde van Notre Dame

Victor Hugo's bekende historische roman: De Gebochelde van Notre-Dame is de vertaling van "Notre Dame de Paris" (1831]), met als achtergrond de Notre Dame Kathedraal. Het plot ontvouwt zich rond een "de-schone-en-het-beest" thema, waarin de onzelfzuchtige liefde van de misvormde klokkenluider "Quasimodo" aan het verlangen van de Kathedraals' aartsdiaken "Claude Frollo"  voor de mooie zigeunerdanseres Esmeralda tegenover elkaar staan. De stijl is realistisch, beschrijft middeleeuws Parijs en zijn onderwereld maar is ook melodramatisch met inbegrip van ironische noten. De roman is antiklerikaal, anti-aristrocratisch en heeft een zuivere romantische stijl.

notre dame paris

 
globe English (Intl Site) Uk flag English (UK) Italy flag Italiano
german flag Deutch austrian flag Deutsch (Österreich) swiss flag Deutsch (Schweiz)
greek flag Ελληνικά netherlands flag Nederlands (NL) belgium flag Nederlands (BE)
romanian flag Romana russian flag Русский
Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Google+