hotel
hotel
hotel
group bookings
thawte security

Onmiddellijk bevestigde reservaties.
Veilige transacties.
Geen zorgen - Geen verborgen kosten.
visa
Wij aanvaarden krediet transacties via Amex, Visa & Master Card.
 
Orly Luchthaventransfer naar Gare du Nord
Gare Du Nord Informatie
paris

Aan het begin van de 19e eeuw, zoals de meeste Parijse treinstations, werd Gare du Nord te klein om het groeiende aantal treinreizigers te verwerken. De voorloper van Gare du Nord - het Belgische spoorwegplatform was reeds ontoereikend rond 1854.

Het station bleek al snel ontoereikend te zijn, zeker nadat het bezoek van koningin Victoria via Gare de l'Est moest gebeuren. In 1884 legden ingenieurs 5 extra perrons aan.

book your transfer

Het interieur werd volledig herbouwd in 1889 en een extensie werd bijgebouwd aan de oostzijde van het gebouw om de treinlijnen naar de voorsteden te ondersteunen. Verdere uitbreidingen namen plaats tussen 1930 en 1960.

Uiteindelijk in 1994 door de komst van de Eurostar treinen was een verdere reorganisatie van de sporen onvermijdelijk. Vandaag:

Platformen 1 en 2: Dienstenplatform, niet open voor het publiek.
Platformen 3 en 6: Eindstation Londen Eurostar via de kanaaltunnel.
Platformen 7 en 8: Thalys platformen voor Belgie, Nederland en Duitsland.
Platformen 9 tot 29: TGV Noord, hoofdlijntreinen en de Picard TER
Platformen 30 tot 40: Treinen naar de voorsteden van Parijs
Platformen 41 tot 44: In kelderverdiepingt: RER station

Verder constructie staat op stapel voor de bouw van een hall die Gare du Nord en Gare de l'Est moet verbinden, de opening hiervan wordt gepland rond de tijd dat de nieuwe LGV Est het station zal aandoen.

Architectuur
Het gebouw heeft de gewoonlijke U-vorm van een eindstation. De hoofdsteunstbalk werd gemaakt uit gietijzer met succes het Neoclassistische met de 19e eeuwse nieuwe metalen combinerend. De facade werd ontworpen rond een triomfboog en vele grote massieve stukken steen werden gebruikt.

De belangrijkste verhoging is verfraaid met 9 standbeelden die de belangrijkste Franse en Europese steden vertegenwoordigen naar wie de spoorweg zou leiden (Parijs, Londen, Berlijn, Warshaw, Amsterdam, Wenen, Brussel) terwijl nationale bestemmingen met meer bescheiden beelden worden weergegeven.

Binnen het hoofdgebouw zijn er twee rijen van Corinthische gietijzerkolommen die het glasdak, dat een breedte van 72 meter bij 38 meter heeft, ondersteunen. De bilaterale vleugels omhelzen symmetrisch het hoofdgebouw en er is een Dorische colonnade op grondniveau.

De oorsprongkelijke Gare du Nord Gare du Nord opende zijn deuren voor het publiek op 14 Juni 1846, het werd deels gesloopt in 1860 om meer ruimte voor het huidige station te creeren, de oude stationsfacade werd verwijderd en in Lille geplaatst. Constructie duurde van Mei 1861 tot December 1865 maar het nieuwe station opende reeds in 1864 wanneer de werken nog steeds bezig waren.

Het prachtige stadsbeeld die door Gare du Nord wordt verstrekt diende als decor in talrijke Franse films evenals films uit de V.S.

gare du nord paris

 
globe English (Intl Site) Uk flag English (UK) Italy flag Italiano
german flag Deutch austrian flag Deutsch (Österreich) swiss flag Deutsch (Schweiz)
greek flag Ελληνικά netherlands flag Nederlands (NL) belgium flag Nederlands (BE)
romanian flag Romana russian flag Русский
Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Google+