hotel
hotel
hotel
group bookings
thawte security

Onmiddellijk bevestigde reservaties.
Veilige transacties.
Geen zorgen - Geen verborgen kosten.
visa
Wij aanvaarden krediet transacties via Amex, Visa & Master Card.
 
Orly Luchthaventransfer naar Gare Saint Lazare
Gare de Saint Lazare Informatie
paris

Gare Saint Lazare is een van Parijs oudste treinstations. Gebouwd in 1837 om de verbinding Parijs naar Saint-Germain mogelijk te maken. het is gelegen in het 8e arrondissement van Parijs.

Het station bied verbindingen naar Normandie en Engeland aan via Dieppe. Gare Saint Lazare voorziet zo'n 400,000 reizigers per dag en ondergaat momenteel uitgebreide renovatie en modernisatie.

book your transfer

De magnifieke historische facade werd reeds gerestoreerd. Respect voor de architectuur in termen van restoratie is essentieel sinds Gare St Lazare in de inventaris staat van Parijs' Historisch Erfgoed.

De werken voor expansie en restoratie terwille van de TGV werden afgewerkt eind 2007.

Locatie: 13, rue d’Amsterdam

Claude Monet maakte het station onsterfelijk in 1877 met zijn schilderij met dezelfde naam. In 1985, twee werken door Arman werden toegevoegd "La Cour du Havre" en "La Cour de Rome": respectievelijk "L'Heure de tous" (Everybody's Time) en "Consigne à vie" (Checked Luggage for a Lifetime).st lazare by monet

Het huidige gebouw omarmt de oude structuren en presenteert een 17e eeuwse Beaux-Arts stijl facade. Hotel Terminus is het belangrijkste voorbeeld van een associatie tussen deze twee functies daar het werd gebouwd om bezoekers aan de wereldtentoonstelling van 1889 te voorzien.

Het eerste station aan St Lazare was 200m Noordwest van zijn huidige locatie gelegen, genaamd "Embarcadère des Batignolles".

De eerste verbinding (1837) was naar St Germain-en-Laye. In 1843 voorzag St-Lazare nog eens in drie verbindingen, tegen het einde van de 19e eeuw had dit aantal zich verdriedubbeld. Het station had na een aantal uitbreidingen uiteindelijk 14 perons tegen 1854, momenteel heeft het 27 perons gesorteerd in zes bestemmingsgroepen.

st lazare paris train station

 
globe English (Intl Site) Uk flag English (UK) Italy flag Italiano
german flag Deutch austrian flag Deutsch (Österreich) swiss flag Deutsch (Schweiz)
greek flag Ελληνικά netherlands flag Nederlands (NL) belgium flag Nederlands (BE)
romanian flag Romana russian flag Русский
Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Google+