hotel
hotel
hotel
group bookings
thawte security

Onmiddellijk bevestigde reservaties.
Veilige transacties.
Geen zorgen - Geen verborgen kosten.
visa
Wij aanvaarden krediet transacties via Amex, Visa & Master Card.
 
Orly Luchthaven naar Eiffeltoren transfer
Eiffeltoren Informatie
paris

Hoogte: 300.51 meter (+/- 15 cm afhangkelijk van de temperatuur)
1e Verdiep: 57 meter
2e Verdiep : 115 meter
3e Verdiep: 276 meter
Gewicht: 7,000 ton (1,000 ton verwijderd tijdens de renovatie rond 1990)
Verf: 50 ton om de 7 jaar
Kleur: Donkerbruin

De Eiffeltoren was af in 1889 en in die tijd was het het hoogste gebouw in de wereld. Het werd oorsprongkelijk gebouwd als tijdelijk herdenkteken ter ere van de honderdjarige viering der Franse Revolutie. Deze staalconstructie This steel construction tartte alle traditionele regels in architectuur. Gelukkig werd de toren nooit afgebroken en sedertdien is de Eiffeltoren het ultieme symbool van de stad Parijs.

book your transfer

Eiffel een ingenieur met ervaring in hoogbouw en constructie van treinviaducten. Hetdesign van de toren werd geselecteerd tijdens een competitie waar Gustave Eiffel won. Voor het publiek bracht de toren gemengde gevoelens teweeg.

Tijdens de constructie waren de inwoners van Parijs ervan overtuigd dat het zou instorten en Eiffel nam de taak op zich hun van het tegenovergestelde te overtuigen, vaak in hoogsteigen persoon. Op een heldere dag kan men vanop de hoogste verdieping de hele stad Parijs en zijn voorsteden overzien.

.
eiffel tower paris

De Eiffeltoren heeft drie verdiepingen. De eerste op 57m, de tweede op 115m, en de derde op 276m. De top van de structuur bevindt zich op 320 meter boven de grond. De 12,000 stalen balken die het gebouw vorm geven worden samen gehouden door 2,500,000 klinknagels en hebben als resultaat zijn vlotte, gebogen profiel.

De toren zijn bijkomende rol is die van telecommunicatie - dit is zijn enige functie naast die van toeristische attractie. Doorheen de laatste eeuw heeft de structuur van het gebouw slechts enkele wijzigingen ondergaan in tegenstelling tot de vele cosmetische metamorfoses. Zijn dieprode kleur werd eind de jaren 60 vervangen door een sober chocoladebruin - de stad werd in ieder geval bespaard van het kanariegeel die de toren bedekte gedurende de eerste tien jaar.

In 1986 werd de externe nachtschijnwerperverlichting vervangen door een verlichtingssysteem binnenin de toren, als resultaat is het een magisch zicht eens de avond valt.

Het uitzicht is uiteraard de hoofdattractie maar u kan ook via een venster op de bovenverdiepen een kijkje nemen Eiffel zijn tentoongestelde studeerkamer. Op de tweede verdieping bevindt zich het gastronomische restaurant "Jules Verne".

Bezoekuren

Vanaf 1 Januaru tot 18 Juni: 9:30u - 20:30u (23:00 via lift)
Vanaf 19 Juni tot 29 Augustus: 9:00u - 00:00u
Vanaf 30 Augustus tot 31 December: 9:30u - 20:30u (23:00 via lift)
Toegang mogelijk tot 1 uur voor sluitingstijd

.

 
globe English (Intl Site) Uk flag English (UK) Italy flag Italiano
german flag Deutch austrian flag Deutsch (Österreich) swiss flag Deutsch (Schweiz)
greek flag Ελληνικά netherlands flag Nederlands (NL) belgium flag Nederlands (BE)
romanian flag Romana russian flag Русский
Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Google+