hotel
hotel
hotel
group bookings
thawte security

Onmiddellijk bevestigde reservaties.
Veilige transacties.
Geen zorgen - Geen verborgen kosten.
visa
Wij aanvaarden krediet transacties via Amex, Visa & Master Card.
 
Orly Luchthaven naar La Defense transfer
La Defense Informatie
paris

La Défense is hoofdzakelijk de zakenbuurt van Parijs. Veel van Parijs' hoogste gebouwen zijn gelegen in deze buurt. In 1951 werd de buurt van La Défense aangeduid als buurt voor kantoorgebouwen. Vandaag de dag is dat nog steeds zo alhoewel het omgeven is door residenties.

Het oorsprongkelijke plan was om 2 rijen wolkenkrabbers van gelijke hoogte op te trekken. Weinig van de ontwikkeling werd echter volgens plan uitgevoerd daar de meeste bedrijven streefden voor hogere kantoorgebouwen.

book your transfer

Het resultaat is een mengeling van hoofdzakelijk goedkope wolkenkrabbers van verschillende hoogte. De hoogste onder hen, de GAN toren is 200 meter hoog. De hoogte van verscheidene torens, hoofdzakelijk die van de GAN toren bracht een negatieve publieke reactie teweeg daar het "woud van wolkenkrabbers" het zicht op de Arc de Triomphe ontneemt, gezien vanaf de Etoile.

Deels door de negatieve reactie en de kritiek werd een nieuw monument opgetrokken aan de ingang van de Défense buurt als evenwicht voor de Arc de Triomphe: Dit was de "Tête Défense", eveneens bekend als Grande Arche de la Défense.

La Défense werd genaamd naar een standbeeld, "La Défense de Paris" dat werd gebouwd in 1883 om de militairen die Parijs verdedigeden tijdens de Franco-Pruizische oorlog te herdenken. De naam van de buurt brengt soms verwarring teweeg bij bezoekers die veronderstellen dat het een militaire zone, -gebouw is.

La Defense valt eigenlijk buiten het stadscentrum van Parijs en is daarom niet in de gebruikelijke arrondissement afdelingen opgenomen. Het is gelegen tussen het 16e en 17e arrondissement. Naast de befaamde lege kubus, die van ver kan worden waargenomen werd de hele buurt gebouwd als was het een groot conventie centrum.

Hoofdzakelijk politieke-, sociale-, culturele-, nationale- en Europese organisaties hebben er hun hoofdzetel gevestigd. Honderden staatsambtenaren trekken dagelijks naar de buurt als eveneens grote getallen toeristen die de grandeur van de hoge gebouwen, ruime pleinen en fonteinen komen bewonderen.

Grande Arche de la Défense

De Franse president Mitterand stelde het project voor de bouw van de "Grande Arche" in werking. Hij wou een monument, dat in de ogen van het publiek, de eigentijdse versie van de "Arc de Triomphe" zou voorstellen.

De Deense architect Otto van Spreckelsen nam het project op zich en presenteerde een ontwerp dat meer weg heeft van een kubus-vormig gebouw dan van een triomfantelijke boog. Nietemin is het een vrij imposante structuur.

Het is een 106 meter, wit gebouw waarvan het centrum open bleef. In dee zijden van de kubus huizen kantoren. Men kan met de lift naar de top van het gebouw vanwaar men een prachtig zich heeft op het stadscentrum dat slechts 4km verderop gelegen is.

Details

Verdeeld in 12 sectoren
3,500,000 vierkante meter kantoren.
1,500 bedrijven (van welke 14 uit de nationale top 20 en 15 uit de internationale top 50)
150,000 werknemers
20,000 inwoners
310,000 vierkante meter stoep in natuursteen
110,000 vierkante meter groenaanleg
60 moderne kunst sculpturen en monumenten
210,000 vierkante meter winkeloppervlakte (de 120,000 vierkante meter grote Quatre Temps Shopping Mall inbegrepen, het grootste in heel het Europese continent)
2,600 hotelkamers

la defense area l arche de la defense la defense

 

 
globe English (Intl Site) Uk flag English (UK) Italy flag Italiano
german flag Deutch austrian flag Deutsch (Österreich) swiss flag Deutsch (Schweiz)
greek flag Ελληνικά netherlands flag Nederlands (NL) belgium flag Nederlands (BE)
romanian flag Romana russian flag Русский
Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Google+