hotel
hotel
hotel
group bookings
thawte security

Onmiddellijk bevestigde reservaties.
Veilige transacties.
Geen zorgen - Geen verborgen kosten.
visa
Wij aanvaarden krediet transacties via Amex, Visa & Master Card.
 
Charles de Gaulle luchthaventransfer naar Montmartre - Monmarte Informatie
paris

Montmartre is het hoogste punt in Parijs gelegen op 130m en bekroond met de witte basiliek Sacré-Coeur – een van de meest toeristische attracties van Parijs.

Montmartre werd opgenomen in de stad van Parijs in de mid-negentiende eeuw toen het zijn eerste belangrijke bevolkingstoevloed kreeg die voortkwam uit de armen die door Haussmann' zijn verbouwingsprogramma werden verplaatst. Parijs' hoogtepunt was de laatste jaren van de 19e eeuw tot aan Wereldoorlog I, toen zijn rustieke charmes en lage huren grote menigten van kunstenaars aantrokken, waaronder Toulouse Lautrec en Van Gogh.

book your transfer


Montmarte blijft tot op de dag van vandaag de boheemse atmosfeer uitademen van die jaren, jaarlijks duizenden toeristen aantrekkend. Het fysieke karakter van de buurt is nauwelijks veranderd mede te danken aan de onstabiele ondergrond die hoogbouw onmogelijk maakt. Tegenwoordig stellen een grote gemeenschap van kunstenaars en een nieuwe rijke klasse van bohemians de woonbevolking van het gebied samen.

Niet te missen: De Basiliek Sacré-Coeur, Moulin Rouge, La Place du Tertre waar een groot aantal straatartiesten zich dagelijks verzamelen, Montmartre museum...

Kunst en kunstenaars aan Montmartre

Montmartre is befaamd voor de kunstenaars en artistieke bewegingen die zich verzamelden in de buurt rond de eeuwwisseling. Evenals het gebied in het centrum van de publiciteit brengen slaagden de genieën van de artistieke revolutie erin om de stemming en zijn levensstijl te bepalen. Het impressionisme werd geboren in Montmartre een nieuwe visie creerend in de wereld evenals een nieuwe stijl in de schilderkunst en de artistieke houding ten opzichte van het canvas.

Verscheidene elementen composeren het unieke artistieke fenomeen dat karakteristiek is voor de buurt van Montmarte:

-Het grote aantal kunstenaars die woonden en werkten in de buurt van Montmartre.

-De "Bateau Lavoire" genaamd naar zijn vorm van een boot, die kunstenaars zoals Picasso onderbracht waarvan gezegd wordt dat hij daar zijn eerste kubistische werk maakte: "Les Demoiselles d'Avignon".

-De studio op 12 Cortot st. waar vandaag de dag een museum huist die de assosiatie met het oude Montmartre in ere houd.

-Toulouse Lautrec schilderijen die door het nachtleven en het cabaret in het 9de en 18de arrondissement werden geïnspireerdt. Hij schilderde ook een overvloed aan reclameaffiches voor de Moulin Rouge en het Cabaret.

-Picasso en Degas leefden, werkten en werden geïnspireerd door de buurt hetgeen in de reputatie van Montmartre bijdraagt.

-Van Gogh woonde er ook vermoedelijk verbleef hij in de Rue Victor Masse.

montmartre

 
globe English (Intl Site) Uk flag English (UK) Italy flag Italiano
german flag Deutch austrian flag Deutsch (Österreich) swiss flag Deutsch (Schweiz)
greek flag Ελληνικά netherlands flag Nederlands (NL) belgium flag Nederlands (BE)
romanian flag Romana russian flag Русский
Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Google+