hotel
hotel
hotel
group bookings
thawte security

Onmiddellijk bevestigde reservaties.
Veilige transacties.
Geen zorgen - Geen verborgen kosten.
visa
Wij aanvaarden krediet transacties via Amex, Visa & Master Card.
 
Charles de Gaulle Luchthaventransfer naar het Louvre - Louvre Informatie
paris

Het Louvre in Parijs is het drukst bezochte museum in de wereld waarnaast het ook het oudste, grootste en meeste befaamde kunstmuseum is.

Ondergebracht in een 800-jaar-oud gebouw, een voormalig addelijk paleis van welke de kamers die de kunstwerken tentoon stellen kunst op zich zijn met hun rijk versierde zolderingen en de decoratie allom.

De permanente collecties zijn verdeeld onder de Richelieu, Sully en Denon vleugels, allen toegangkelijk vanuit de Pyramide ingang. Er is een informatioekantoor, garderobe, souvenirshop, toiletten en cafés bij de hoofdingang.

book your transfer

Elke bezoeker kan na het binnenkomen van het museum een brochure-map meenemen die de hoogtepunten van de collecties en de belangrijkste werken op iedere verdieping documenteert.

Er is zo veel pracht en praal om van te genieten eens men één van de drie vleugels betreedt, het is nauwelijks mogelijk om alles te absorberen dus houd in gedachten dat men meer dan één dag nodig heeft om al zijn schatten te ontdekken die eeuwen van onschatbare kunstwerken vertegenwoordigd.

Mis de Egyptische antiquiteiten niet, collecties van Europese werken midden 13e eeuw tot midden 19e eeuw, Objets d’art en de Europese sculpturen gallerij.

De meeste bezoekers beginnen met de Mona Lisa geschilderd door Leonardo da Vinci op de eerste verdieping van de Denon vleugel. Los daarvan bied het Louvre onderdak aan een aantal van de meest bekende kunstwerken zoals de Maagd & kind met de Heilige Anne, Madonna op de rots, Jacques Louis zijn "David' s Eed van Horatii", Delacroix's zijn "Vrijheid leidt de mensen" en Alexandros van Antioch's "Venus de Milo".

Het museum bevindt zich in het centrum van de stad tussen de rechteroever van de Seine en de rue de Rivoli in het 1e arrondissement.

Men kan ieder vleugel verdiep per verdiep vekennen ofwel iedere vleugel op een bepaald verdiep afwerken vooraleer verder te gaan. Houd in gedachten af en toe een pauze in te lassen op één van de vele bankjes in de verschillende kamers. Verrijk uw bezoek met een halte aan één van de vele souvenirwinkeltjes.

Het museum is dagelijks open met uitzondering van dinsdag en bepaalde feestdagen.

Permanente collecties – 9:00u to 18:00u, delen van het museaum zijn langer open op Maandagen en Woensdagen tot 21:45u.

Receptie onder de Pyramide open vanaf 9:00u tot 22:00u, receptie aan de Hall des Lions open vanaf 9:00u. tot 17:30u.

ouvre museum

 
globe English (Intl Site) Uk flag English (UK) Italy flag Italiano
german flag Deutch austrian flag Deutsch (Österreich) swiss flag Deutsch (Schweiz)
greek flag Ελληνικά netherlands flag Nederlands (NL) belgium flag Nederlands (BE)
romanian flag Romana russian flag Русский
Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Google+