hotel
hotel
hotel
group bookings
thawte security

Onmiddellijk bevestigde reservaties.
Veilige transacties.
Geen zorgen - Geen verborgen kosten.
visa
Wij aanvaarden krediet transacties via Amex, Visa & Master Card.
 
Charles de Gaulle naar Champs Elysees transfer Champs Elysees Informatie
paris

Champs Elysées Avenue wordt beschouwd als de mooiste weg in de wereld en is gesitueerd in het 8ste arrondissement van Parijs.

Avenue des Champs Elysées is 1.9km lang beginnend aan de Place de la Concorde en eindigd aan Place Charles de Gaulle (vroeger bekend als Place de l’Etoile) gelegen aan de Chaillot heuvel, waar de befaamde Arc de Triomphe staat.

book your transfer

De laan is een van de belangrijkste toeristische attracties met zijn talrijke parken en tuinen aan de lager gelegen sectie. Hogerop wordt de laan afgelijnd door winkels, cabarets zoals "The Lido", theaters en de befaamde restaurants.

Place de la Concorde, de straat is omgeven door de tuinen van de Champs-Elysées, prachtig ontworpen tuinen met fonteinen en enkele historische gebouwen inclusief het Grand and Petit Paleis aan de Zuidkant en de Elysée aan de Noordkant. The latter is sedert 1873 de residentie van de Presidenten.

Historische Achtergrond:

In de 16e eeuw was dit gebied niets meer dan velden buiten het stadscentrum Parijs. Het werd in de 17e eeuw ontworpen om het uitzicht van het Tuileries Paleis richting het Kasteel Saint-Germain uit te breiden, in die periode de thuis van Lodewijk XIV.

Aan het begin van de 19e eeuw verworf de stad Parijs de Avenue des Champs Elysées en het was tijdens die periode dat de eerste straten gelegd en fonteinen geinstalleerd werden.

In 1836 ontwerpte Jacques-Ignace Hittorf het rond punt, de fonteinen en tuinen gelegen tussen het rond punt en Place de la Concorde. De verbeteringen aan de Avenue des Champs Elysées tijdens de 19e eeuw leiden tot de aanzienlijke uitbreiding van West-Parijs.

Vieringen
De Champs-Elysées wordt gebruikt voor alle belangrijke feesten. Dit is de plaats waar Parijzenaars het nieuwe jaar inzetten en waar militaire parades gehouden worden. Historisch nationale gelegenheden zoals de bevrijding aan het einde van de 2e wereldoorlog of het winnen van de wereldbeker voetbal werden eveneens gevierd aan deze befaamde laan.

 

champs elysees arc de triumphe
champs elysees arc de triomphe

 

 
globe English (Intl Site) Uk flag English (UK) Italy flag Italiano
german flag Deutch austrian flag Deutsch (Österreich) swiss flag Deutsch (Schweiz)
greek flag Ελληνικά netherlands flag Nederlands (NL) belgium flag Nederlands (BE)
romanian flag Romana russian flag Русский
Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Google+