hotel
hotel
hotel
group bookings
thawte security

Onmiddellijk bevestigde reservaties.
Veilige transacties.
Geen zorgen - Geen verborgen kosten.
visa
Wij aanvaarden krediet transacties via Amex, Visa & Master Card.
 
Reis naar Larnaca - Cyprus Transfer Boekingen
larnaca

Boek uw luchthaven of haven transfer in Cyprus in 4 eenvoudige stappen. Selecteer uw luchthaven of haven van aankomst hieronder en klik "Volgende>>"


 

Larnaca is een drukke stad met een internationale luchthaven en de tweede haven van Cyprus. Hoewel hoofdzakelijk een werkende stad; de promenade afgelijnd met palmbomen, het middeleeuwse fort en het historische kwartier doordringt Larnaca met indringend antiek aroma. Toerisme begint grootschalig toe te nemen en hotels- en resortcomplexen Tourism is beginning to catch on in a big way and hotels and resort-complexes rijzen uit de grond aan de rand van de stad.

Vandaag de dag heeft de stad een charmant, ontspannen karakter met een gastvrije bevolking.

De nabij gelegen stranden zijn niet de beste het eiland te bieden heeft maar ze ondergaan een constante verbetering. Met zijn centrale ligging is de stad uiterst geschikt als uitvalsbasis voor het verkennen van het eiland.
Het nachtleven van Larnacas zit in de lift hetgeen het stadscentrum bijeendrijft samen met een benijdenswaardige verzameling van bars, clubs, koffiehuizen en tavernes.


Larnacas belangrijkste toeristische attracties

Het oude Kition
In het noordwesten van Larnaca zijn een aantal ruines van het oude Kition, de resten van de vijf tempels die dateren uit de dertiende eeuw VC. Van bijzonder belang is de Fenicische Tempel van Astarte, die op de ruïnes van een vroegere Tempel uit de Bronstijd werd gebouwd. Het lagere deel van de noordelijke stadsmuren, dat van reusachtige stenen werd gebouwd die op cyclopische Mycenaaanse muren lijken, zijn nog steeds zichtbaar.

Choirokoitia
Ongeveer 32 km van Larnaca verwijderd op de weg van Larnaca naar Limassol - Nicosia brachten archeologische gravingen een van de oudste Neolitische sites aan het licht die dateren van 7000 VC. Choirokoitia (ook gekend als Khirokitia) was de thuis van primitieve agrariers die graan en gerst cultiveerden. Bezoekers kunnen het dorp bezoeken waar de defensieve muur, cirkelvormige huizen en tombes te bezichtigen zijn.

Het plaatsje is dichtbij de droge rivierbedding Maroni op de heuvel die eens bedekt was met vegetatie. er werden voor het eerst opgravingen verricht in 1934 maar opgravingen door Franse archeologen zijn nog steeds bezig. Vier van de huizen in de vorm van een bijenkorf opgetrokken uit modder en stenen werden reeds gerenoveerd om aan te tonen hoe deze agrariers vroeger leefden. Het grootste deel van alle archeologische vondsten uit Choirokoitia staan tentoon gesteld in het museum van Cyprus in Nicosia.

Kerk van Heilige Lazarus
De 9e eeuwse kerk gewijd aan de Heilige Lazarus dat in Larnaca staat is een belangrijk religieus instituut op Cyprus. Er wordt geloofd dat Lazarus een bewoner van het oude Kition was voor 30 years na zijn verrijzenis door Jezus Christus. Hij werd tot bisschop van Kition gewijd door de Heiligen Barnabas en Mark.

De kerk werd gebouwd door de Byzantijnse keizer Leo VI, boven wat geloofd wordt, het lege graf van Lazarus die zijn laatste rustplaats vond in Marseille, Frankrijk. Ieder jaar, acht dagen voor het Grieks Orthodoxe paasfeest, wordt de in hout gekerfde barok icoon van de Heilige Lazarus in procesie rondgedragen door de straten van de stad.

District Museum
Op loopafstand van het stadscentrum bevind zich het moderne "district museum", deze herbergt een interessante collectie antiquiteiten die gevonden werden in het gebied Larnaca, daterend uit de Neolitische en Romeinse periode. De goed verlichte displays stellen een aantal van de archeologische vondsten uit Kition tentoon, met inbegrip van een keramische collectie met albsten vazen, werktuigen, muntstukken en lampen. Aan de muren kan men diverse stukken bewonderen zoals kalksteenverbindingen, beeninstrumenten en gegraveerde stukken steen. Het museum is dagelijks open.

Larnaca Medieval Museum
Dit fascinerende en overvloedig museum huist in het oude fort aan de kust van Larnaca. Het fort werd oorsprongkelijk gebouwd in 1625 en werd gebruikt als gevangenis gedurende de Britse onderdrukking. Het fort wordt ook als Larnacas cultureel centrum gebruikt gedurende de zomermaanden.

Lefkara
Dit prachtige dorp in de Troodos bergen in het westen van Larnaca is befaamd voor zijn handgemaakte kant, gekend als "lefkaritika". Het dorp, welk eigenlijk bestaat uit een hoger gelegen en lagere sectie, bevind zich op de weg Nicosia-Limassol en laat u genieten van met steen gedekte straatjes en een schilderachtige architectuur.

Groepen vrouwen zitten in de nauwe straatjes en werken aan hun fijne borduurwek zoals het al generaties lang gebeurt. Het dorp is eveneens bekend voor zijn bekwame zilversmeders die zeerfijn filigraan werk produceren en er is ook een kleine Turkse Zoetigheden bedrijfje. Een folklore museum in het dorp, gelegen in een gerenoveerde woning, toont de bezoekers hoe het leven was op Cyprus een honderdtal jaar terug. Het stelt de meubelen, eigendommen, traditionele kledij en voorbeelden van het Lefkara kantwerk van een rijke familie ten toon.

cyprus trasnfers

 

 
globe English (Intl Site) Uk flag English (UK) Italy flag Italiano
german flag Deutch austrian flag Deutsch (Österreich) swiss flag Deutsch (Schweiz)
greek flag Ελληνικά netherlands flag Nederlands (NL) belgium flag Nederlands (BE)
romanian flag Romana russian flag Русский
Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Google+