hotel
hotel
hotel
group bookings
thawte security

Onmiddellijk bevestigde reservaties.
Veilige transacties.
Geen zorgen - Geen verborgen kosten.
visa
Wij aanvaarden krediet transacties via Amex, Visa & Master Card.
 
Paphos luchthaven naar Nicosia transfer
Nicosia Informatie
nicosia

Nicosia is de hoofdstad van Cyprus, een status die het het reeds 1000 jaar geniet sinds de 10e eeuw. Het is eveneens de grootste stad ongeveer in het midden van het eiland gelegen, geflankeerd door de prachtige bergen van Kyrenia in het Noorden met haar distinctieve 'Pentadaktylos' - de vijfvingerige berg.

book your transfer

Er zijn diverse speculaties in verband met de oorsprong van de naam Nicosia - of ' Lefkosia' in het Grieks - maar hoogstwaarschijnlijk is deze verbonden met de populaire boom, lange ' Lefki ' dat eens bloeide in de stad. Anderen geloven dat Nicosia zijn naam afleidde uit Lefkos, zoon van Ptolemy I van Egypte tijdens de 12de eeuw.

De hoofdstad presenteert twee verschillende gezichten: het oude, originele deel van de stad, dat door stevige Venetiaanse muren van meer dan 400 jaar omringd wordt en een bezige moderne metropool die samen met de voorsteden een bevolkingsaantal van 171.000 telt.

Het grootste gebied wordt door de sterke bastionmuren omringd en dienden om de stad te beschermen. Er worden veel plaatsen van duidelijk historische waarde gehuisvest binnen deze muren evenals een aantal winkels, het Museum van Cyprus, St John' s Kathedraal en sommige Byzantijnse kerken.

Voorbij de muren is de nieuwe stad, die thuis is van meer winkels, moderne hotels, kantoren, scholen en de voorsteden. Nicosia is een culturele stad en is gastheer van het cultureel centrum, een kunstencentrum en een aantal theaters en bioscopen.

Nicosia is de enige verdeelde hoofdstad overgebleven in Europa en wordt gescheiden door de "Groene Lijn" welke de bufferzone van de UN is die het Griekse en Turkse gebied scheidt. Er is slechts één toegangszone die gelegen is nabij het Ledra Palace Hotel.

Bezienswaardigheden:
-Eleftheria Square (Vrijheidsplein)
-Agia Fanomereni
-St John Kathedraal
-Byzantijns museum
-Folkloremuseum
-Museum van de Nationale strijd
-Het Ethnologische Museum van Cyprus
-Ambachten Centrum
-Het juwelenmuseum van Nicosia
-Het gemeentelijke centrum der kunst
-Het gemeentelijke 'Levention' museum
-Selimiye Moskee
-Haydarpasha Moskee

nicosia nicosia nicosia
 
globe English (Intl Site) Uk flag English (UK) Italy flag Italiano
german flag Deutch austrian flag Deutsch (Österreich) swiss flag Deutsch (Schweiz)
greek flag Ελληνικά netherlands flag Nederlands (NL) belgium flag Nederlands (BE)
romanian flag Romana russian flag Русский
Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Google+