hotel
hotel
hotel
group bookings
thawte security

Onmiddellijk bevestigde reservaties.
Veilige transacties.
Geen zorgen - Geen verborgen kosten.
visa
Wij aanvaarden krediet transacties via Amex, Visa & Master Card.
 
Larnaca Luchthaven naar Paralimni transfer
Paralimni Informatie
paralimni

Paralimni is een stad gelegen in het Zuidoosten van Cyprus, een klein stukje landinwaarts in het Famagusta district.

book your transfer

Paralimni is de belangrijkste stad en het administratieve centrum van het district Famagusta sedert de invasie in 1974. Het heeft zich tot een levendige stad en een zeer populaire toeristenbestemming ontwikkeld.

Het woord Paralimni betekent "nederzetting aan het meer " aangezien het op de bank van een ondiep meer werd gebouwd, dat met water vulde in wintertijd. In het begin van de 20ste eeuw werd het meer teruggewonnen voor landbouwdoeleinden.

In het hart van Paralimni ligt een middelmatig van groote maar zeer vervullend winkelcentrum met vele winkels, een kleine recreatiezone met inbegrip van moderne koffieshops.

Architecturaal is Paralimni onbeschreven, gezien het weinige wat van het originele dorp is overgebleven. Buiten het stadscentrum zijn de huizen niet zeer aantrekkelijk, maar dit wordt dan weer gecompenseerd door hun prachtige tuinen, vooral wanneer de bomen in bloei staan of vrucht dragen.

Het platteland dat Paralimni omringt heeft rijke grond en is beroemd voor zijn mooie windmolens die gebruikten werden om water van ondergrondse watervoerende lagen te onttrekken en het omringende land te irrigeren. Jammer genoeg, zijn veel van deze nu verlaten aangezien zij geleidelijk aan door elektrische of dieselpompen vervangen werden.

 

 
paralimni paralimni paralimni

 

globe English (Intl Site) Uk flag English (UK) Italy flag Italiano
german flag Deutch austrian flag Deutsch (Österreich) swiss flag Deutsch (Schweiz)
greek flag Ελληνικά netherlands flag Nederlands (NL) belgium flag Nederlands (BE)
romanian flag Romana russian flag Русский
Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Google+