hotel
hotel
hotel
group bookings
thawte security

Onmiddellijk bevestigde reservaties.
Veilige transacties.
Geen zorgen - Geen verborgen kosten.
visa
Wij aanvaarden krediet transacties via Amex, Visa & Master Card.
 
Larnaca Luchthaven naar Episkopi transfer
Episkopi Informatie
episkopi

Episkopi is een dorp ongeveer 14 kilometer ten westen van de stad Limassol gelegen en 40km ten oosten van Paphos, onderling verbonden met een moderne snelweg.
Episkopi is gebouwd aan de voet van het oude Kourion op een hoogte van 60 meter, dicht bij de rivier Kouris en overziet de baai van Kourion. het is een dorp met een gemengde bevolking van het Limassol district. Verschillende stranden zijn per wagen toegangkelijk maarde hoofdattractie in de regio is "Curium".

book your transfer

De minieme afstand tussen Episkopi en de stad Limassol alsook de werkgelegenheid in het gebied omwille van de Britse basissen, het gebruik van de belangrijke archeologische plaatsen voor toerisme, evenals de zeldzame natuurlijke schoonheid van het gebied, dragen bij tot de snelle ontwikkeling van de gemeenschap die het omzet tot een moderne stad met alle comfort die niet hoeft onder te doen voor andere steden in Cyprus.

Er is een klein maar interessant museum die diverse artefacten van Curium huist. Andere eigenschappen van belang zijn het gemakkelijk bereik van Episkopi, de citrusvruchtenaanplantingen van Phasouti, de kloosters van Trooditissa en Omodos (Stavros, het Heilige Kruis) en de schilderachtige dorpen van Fini, Kilani, Platres, Prodromos en Tróodos in de Bergen Troodos.

 

 
episkopi episkopi episkopi

 

 
Historische Informatie Episkopi

De archeologische bevindingen, die op bijna het volledige gebied van de gemeenschap werden gevonden, openbaren dat tijdens de oudheid Episkopi met de stad Kourion was verbonden. Tijdens de eerste eeuwen VC, slaagde Episkopi Kourion als centrum van het gebied en zetel van bischoppen.

De zetel werd verwijderd tijdens de Frank era (na 1222) toen de Orthodoxe Bisschoppelijke zetels van het eiland van 14 tot 4 werden verminderd.

Masse De Latri verstrekt de informatie dat in de 13de eeuw Episkopi tot de aristrocratische familie van John D' Imbelin behoorde, Graaf van Giaffa.

Tijdens de 14de en 15de eeuw werd het dorp gekend onder de naam van dei Cornari van La Piscopia (Cornaros' Episcopaat) en behoord tot de familie Cornaro van wie de laatste Koningin van Cyprus - Catherine Cornarou- daalde. De koning van Cyprus Peter I gaf het Episcopaat aan de familie Cornaro als gift.

 
globe English (Intl Site) Uk flag English (UK) Italy flag Italiano
german flag Deutch austrian flag Deutsch (Österreich) swiss flag Deutsch (Schweiz)
greek flag Ελληνικά netherlands flag Nederlands (NL) belgium flag Nederlands (BE)
romanian flag Romana russian flag Русский
Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Google+