hotel
hotel
hotel
group bookings
thawte security

Onmiddellijk bevestigde reservaties.
Veilige transacties.
Geen zorgen - Geen verborgen kosten.
visa
Wij aanvaarden krediet transacties via Amex, Visa & Master Card.
 
Cyprus Reisinformatie - Cyprus transfer boekingen
travel notes

Boek uw Cyprus luchthaven- of haven transfer in 4 eenvoudige stappen. Selecteer uw luchthaven of haven van aankomst en klik "Volgende>>"


 

Alle feiten en weetjes die u nodig heeft indien u een vakantie in Cyprus plant:

Hoofdstad
De verdeelde stad van Nicosia is hoofdstad van zowel de Griekse Republiek Cyprus als de Turkse Republiek Noordelijk Cyprus.

Taal
Historische banden met het verenigd Koningrijk betekent dat het Engels, in het bijzonder in het Grieks-Cyprische Zuiden wordt gesproken. Anderzijds zijn de belangrijkste talen het Grieks in het Zuiden en Turks in het Noorden.

Munteenheid
Het cypriotische Pond (CYí) is de munteenheid van de republiek en is verdeeld in 100 centen. Er is een overvloed aan geldautomaten die u van contant kunnen voorzien.

Visas
Visas zijn niet vereist voor burgers van de EU een geldige identiteitskaart volstaat. Inwoners van de Verenigde Staten, Canada, Australie, Nieuw Zeeland en Singapore kunnen tot en met 3 maanden verblijven zonder visa. Zuidafrikanen slechts een maximum van 30 dagen.

Bij het bezoeken van Noord-Cyprus is het raadzaam om douaneambtenaren te vragen uw ingangsvisum op een afzonderlijke pagina te stempelen om later problemen bij het binnenkomen van Griekenland of Zuid-Cyprus te voorkomen.

Tijdzone
Cyprus is normaal twee uren voor GMT maar maakt gebruik van zomertijd tijdens de zomermaanden. De klok gaat een uur voor vanaf het laatste weekend van Maart en een uur terug het laatste weekend van Oktober.

Electriciteit
240V, 50HZ. Stopcontacten zijn hetzelfde als in het Verenigd Koningrijk.

Telefoon
Om te bellen van het buitenland naar Zuid-Cyprus dient u volgende code te gebruiken: 00357 + nummer.

Om te bellen binnen het Zuidelijke deel van Cyprus : 0139 + nummer.

Om te bellen van het buitenland naar Zuid-Cyprus: 0090392 + nummer

Om te bellen binnen het Noordelijke deel van Cyprus: 0123 + nummer

Gezondheidszorg & medische diensten
De gezondheidsrisico's die het reizen naar Cyprus inhouden zijn minimaal. Geen specifieke inentingen zijn nodig met uitzondering van reizigers afkomstig uit besmette gebieden zijn de inentinegen tegen pokken, cholera en gele koorts vereist.

Het is verstandig gebruik te maken van flessenwater of water van de kraan te koken voor gebruik zoals in alle Europese landen. Het spreekt voor zich dat bescherming tegen de zon op elk moment gebruikt moet worden. De dienst voor gezondheidszorg is van een zeer hoge norm en beschikbaar voor iedereen, en u zal ondervinden dat de meeste artsen zich in het Verenigd Konigrijk of de V.S. hebben gekwalificeerd. Paphos en Larnaca verstrekken het nieuw Algemeen Ziekenhuis, dat met de recentste medische en chirurgische technologie uitgerust is. Privé behandeling is ook beschikbaar.

 

cyprus trasnfers

 

 
globe English (Intl Site) Uk flag English (UK) Italy flag Italiano
german flag Deutch austrian flag Deutsch (Österreich) swiss flag Deutsch (Schweiz)
greek flag Ελληνικά netherlands flag Nederlands (NL) belgium flag Nederlands (BE)
romanian flag Romana russian flag Русский
Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Google+