hotel
hotel
hotel
group bookings
thawte security

Onmiddellijk bevestigde reservaties.
Veilige transacties.
Geen zorgen - Geen verborgen kosten.
visa
Wij aanvaarden krediet transacties via Amex, Visa & Master Card.
 
Cyprus Shopping - Cyprus transfer reservaties
lefkaritika

Boek uw luchthaven of haven transfer in Cyprus in 4 eenvoudige stappen. Selecteer uw luchthaven of haven van aankomst hieronder en klik "Volgende>>"


 

Er zijn veel uitstekende producten in Cyprus verkrijgbaar en alle belangrijkste steden bieden bezige winkelcentra en drukke markten aan. Deze producten omvatten onder andere met de hand gemaakt kant, geweven gordijnen en tafelkleden, zijde, mandewerk, aardewerk, tafelzilver en lederwaren.

Jewelen maken is een kunst die op het eiland reeds sedert de tijd van de Mycenean werd uitgeoefend. De ambachtslui die in eigentijdse en traditionele stijlen werken verwezenlijken zeer fijne stukken. De zilveren lepels en de vorken zijn een traditioneel symbool van Cypriotische gastvrijheid.

Het kant van Lefkara is beroemd over de hele wereld bekend als één van de producten het dichtst verbonden aan Cypriotisch vakmanschap; de naam komt uit het dorp Lefkara voort, gelegen aan een heuvel op de weg Nicosia-Limassol.

Er zijn ook de Centra van Ambacht in alle belangrijkste steden, die een brede selectie van locaal geprocduceerde producten aanbieden

Winkels zijn gesloten op Zondag en op Woensdag- en Zaterdag namiddag. In toeristische gebieden zijn winkels echter doorlopend open tot laat in de avond, ook op Zondag.

Cyprus staat bekend voor zijn lederwaren, vooral jasjes, handtassen en schoenen; ookr met de hand gemaakt kant en voor de juwelen van uitstekende kwaliteit.

Brillen zijn van zeer goede kwaliteit en vaak aan wezenlijk lagere prijzen dan algemeen in Europa aangeboden.

Bezoekers aan het bergdorp Lefkara zullen de dorpbewoners hard aan het werk zien die hun traditione kant- en filigraan zilver producten maken.

De legende verhaalt dat Leonardo da Vinci dit werk zo mooi vond dat hij een tafelkleed met zich meenam om het op het altaar van "Ayia Trapeza", de kathedraal van Milaan, te plaatsen.

In andere bergdorpen zijn lekkernijen zoals zelfgemaakte honing en snoepjes zoals sujouko en palouze, die van druiven worden gemaakt verkrijgbaar..

Keramiek is eveneens zeer populair, met keramiekzaken in alle belangrijke steden die een brede selectie van helder geschilderde potten, borden en andere souveniers aanbieden.

Hoog geplaatst op iedere toerist zijn shoppinglijst is de beroemde zoetigheid "Cyprus Delight" de bezoekers kunnen de vele workshops op het eiland die het produceren bezoeken om het te proeven en te zien hoe het wordt gemaakt.

Cyprus is eveneens gekend voor zijn wijnen, wijnmakerijen en brouwerijen. Veel van deze domeinen kunnen bezocht worden en rondleidingen worden gegeven. De specialiteiten zijn onder andere Cypriotische brandewijn, de beroemde dessertwijn, Commandaria, de oranje likeur Filfar en het bier Keo.

Vele locaal geproduceerde sterke dranken zijn eveneens beschikbaar en zijn veel goedkoper dan bekende merken. De ingevoerde goederen verkopen aan concurrerende prijzen, met inbegrip van camera's, parfum, porselein en kristal.

cyprus trasnfers

  lefkaritika  
 
globe English (Intl Site) Uk flag English (UK) Italy flag Italiano
german flag Deutch austrian flag Deutsch (Österreich) swiss flag Deutsch (Schweiz)
greek flag Ελληνικά netherlands flag Nederlands (NL) belgium flag Nederlands (BE)
romanian flag Romana russian flag Русский
Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Google+