hotel
hotel
hotel
group bookings
thawte security

Onmiddellijk bevestigde reservaties.
Veilige transacties.
Geen zorgen - Geen verborgen kosten.
visa
Wij aanvaarden krediet transacties via Amex, Visa & Master Card.
 
Cyprus Kaart - Cyprus transfer reservaties
ayia napa

Boek uw luchthaven of haven transfer in Cyprus in 4 eenvoudige stappen. Selecteer uw luchthaven of haven van aankomst hieronder en klik "Volgende>>"


 

cyprus map

Moeder natuur is uitzonderlijk vrijgevig geweest aan Zuid Cyprus, de regio heeft enkele van de beste stranden in het Middellandse-Zeegebied. Zijn geografische ligging betekent een bijna perfect klimaat en de intrigerende cultuur is een mengsel van eeuwen van traditie. Vandaag trekt Zuid Cyprus jaarlijks miljoenen bezoekres aan en historische banden met het Verenigd Koninkrijk maakt het tot een favoriete reisbestemming voor de Britten.

Klimaat

Het Mediterraan klimaat, warm en vrij droog, met regenval hoofdzakelijk tussen November en Maart, is gunstig voor de landbouw. In het algemeen, ervaart het eiland milde vochtige winters en droge warme zomers. Variaties in temperatuur en regenval zijn afhankelijk van de hoogte en afstand van de kust.

De hoger gelegen berggebieden zijn koeler en vochtiger dan de rest van het eiland. Zij ontvangen de zwaarste jaarlijkse regenval, wat zoveel kan zijn als 1,000 millimeter. Scherpe vorst kan ook voorkomen in de hoger gelegen gebieden, deze zijn meestal bedekt onder een deken van sneeuw de eerste maanden van het jaar.

De vlaktes langs de noordelijke kust en in het gebied van het schiereiland Karpas hebben een jaarlijks gemiddelde van 400 tot 450 millimeter regenval. De minste regen hebben ze in Mesaoria, met een jaarlijkse 300 to 400 millimeter. De wisselvalligheid in jaarlijkse regenval is kenmerkend voor het eiland, droogtes vallen frequent voor en kunnen zeer extreem zijn. Aardbevingen, gewoonlijk zonder schade, vallen af en toe voor.

Zomertemperaturen zijn hoog in de laag gelegen gebieden, zelf aan de kust en bereiken oncomfortabele temperaturen in het Mesaoria-gebied. Omwille van de zinderende hitte in de laag gelegen gebieden hebben sommige bewoners in de Troodos alternatieve verblijfsmogelijkheden opgestart, zowel voor zomer- en winterseizoen. De gemiddelde, jaarlijkse temperatuur voor het eiland is 20 C.

De hoeveelheid zonneschijn die het eiland geniet beinvloed uiteraard het toerisme. In Mesaoria, laag gelegen in het Oosten bijvoorbeeld, is er 75% van de tijd heldere zon. Tijdens de 4 maanden van de zomer is er een gemiddellde van elf en een half uren zonneschijn per dag, tijdens de meest bewolkte wintermaanden is dat nog steeds vijf en een half uur per dag.

Cyprus geniet van een Mediterraan klimaat, met overvloedige zonneschijn het hele jaar door. Lange droge zomers en milde winters worden gescheiden door een korte herfst- en lenteperiode.

Zomer is een tijd van hoge temperaturen en wolkenloze hemels maar het zeebriesje leidt tot een prettige atmosfeer in de kustgebieden.

Winters zijn mild met wat regen en sneeuw in de Troodos Bergen.
March Lichte winterkledij
April, May Bloesem seizoen. Lente- Zomerkledij: Lichte sweaters of T-shirts met lange mouw voor de avonden.
June, July, August Zeer lichte zomerkledij. Ideaal voor zwemmen en alle strand/water activiteiten.
September, October Lentekledij voor overdag en lichte winterkledij voor de iets killere avonden in Oktober.
November Lichte winterkledij.
December, January, February Winterkledij echter geen dikke jas!

cyprus trasnfers

 
globe English (Intl Site) Uk flag English (UK) Italy flag Italiano
german flag Deutch austrian flag Deutsch (Österreich) swiss flag Deutsch (Schweiz)
greek flag Ελληνικά netherlands flag Nederlands (NL) belgium flag Nederlands (BE)
romanian flag Romana russian flag Русский
Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Google+