hotel
hotel
hotel
group bookings
thawte security

Onmiddellijk bevestigde reservaties.
Veilige transacties.
Geen zorgen - Geen verborgen kosten.
visa
Wij aanvaarden krediet transacties via Amex, Visa & Master Card.
 
Cyprus Eten & Drinken - Cyprus transfer reservaties
cypru food

Book uw luchthaven of haven transfer in Cyprus in 4 eenvoudige stappen. Selecteer uw luchthaven of haven van aankomst hieronder en klik "Volgende>>"
 

Grote resorts zijn voorzien van bars en restaurants van iedere categorie. Bij grotere hotels leunt de keuken naar internationaal alhoewel ook traditionele plaatselijke gerechten tot het menu kunnen behoren. Over het hele eiland zijn restaurants die traditionele Cyprische gerechten serveren.

De beste manier om van de Cyprische keuken te genieten is door het bestellen van mezze (snacks), een grote selectie van een aantal verschillende locale gerechten. Let wel dat de keuken varieert in het Zuiden en Noorden van Cyprus. Obers nemen uw bestelling op in tegenstelling tot in de bars waar u geacht wordt aan de bar te bestellen.

Er zijn geen wettelijke sluitingsuren. Het hoogtepunt van het jaar op gebied van wijn is het jaarlijkse wijnfestival dat plaats vindt in Limassol, normaal gehouden in September, waar gratis wijn rijkelijk vloeit en locale specialiteiten een koopje zijn.

Nationale specialiteiten:
Tava (een lekkere stoverij met kruiden en ajuin).
Dolmades (Wijnbladeren gevuld met gehakt en rijst).
Kebabs (stukjes lamsvlees of andere vleessoorten op een stokje geroosterd op de grill).
Stifado (stoverij van rundsvlees of haas gekookt met wijn, azijn, ajuin en kruiden).
Vis: Tsipoura (zeebrasem), Lavraki (zeebaars) en Garides (garnalen).

Halloumi

Halloumi is de befaamde witte kaas van Cyprus, deze kaas van schapenmelk wordt reeds honderden jaren gemaakt op het eiland. Halloumi is enorm veelzijdig en wordt gegeten gegrilld, gefrituurd (in stukjes als deel van een warm ontbijt), in salades en als vulling voor ravioli.

Nationale drank:
Koffie is op z'n Grieks (klein, sterk en ongefilterd).
Cyprus produceert excellente wijnen, sterke drank en bier. Deze kunnen echter enkel aangekocht worden in het Zuiden.
De uitlopers van de Troodos Bergen zijn thuis voor enkele van de beste wijnen, momenteel van zulke hoge kwaliteit dat ze meer en meer uitgevoerd worden.
Fooien: Een extra dienstenlast wordt toegevoegd aan alle rekeningen, maar fooien geven is aanvaardbaar en blijft ter discretie van het individu.

Fruit en Groenten

Gevoed door de warme Mediterrane zon, fruit en groenten in Cyprus groeien tot een grootte en hoeveelheid, die waarborgt dat de citrusbomen overladen zijn en de wijngaarden rijkelijk gevuld zijn.

In het bijzonder op de zuidelijke Troodos hellingen begint het kleurrijke verhaal. De winkeltjes en vele stalletjes aan de weg zijn een ware lust voor het oog, met vele soorten fruit verschillend van grootte en tint.

Rijp, sappig, lekker, klaar om op te eten en zeer goedkoop. Tot deze behoren appels, peren, meloenen, watermeloenen, pruimen, vijgen, aardbeien en kersen om slechts enkele op te noemen.

Hetzelfde geldt voor de groenten van het eiland. Iedereen kent de befaamde aardappel van Cyprus - zo lekker en ideaal voor friet- ook zijn er grote glanzende aubergines, ronde rode tomaten, grote slakroppen, lange wortelen, artichokken, advocados en zo veel meer.


cyprus specialites cyprus fruit cyprus cuisine
cyprus dining cyprus meze cyprus halumi

 

 
globe English (Intl Site) Uk flag English (UK) Italy flag Italiano
german flag Deutch austrian flag Deutsch (Österreich) swiss flag Deutsch (Schweiz)
greek flag Ελληνικά netherlands flag Nederlands (NL) belgium flag Nederlands (BE)
romanian flag Romana russian flag Русский
Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Google+